15 Leden, 2015
Pomerančové makronky

3 bílky
50 krupicového cukru
200 g moučkového cukru
110 g jemně mletých mandlí
25 g holandského kakaa
Na pomerančovou marmeládu:
1 pomeranč
200 g krupicového cukru
200 ml vody
1 lžíce likéru Grand Marnier
Postup: Bílky a krupicový cukr vyšleháme do tuhého sněhu. Vsypeme moučkový cukr, mleté mandle, kakao a lehce promícháme. Vzniklé těsto dáme do cukrářského sáčku a něj nastříkáme na plech vyložený pečícím papírek kolečka. Necháme hodinu odležet a pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C po 12 minut. Vyndáme z trouby, necháme zchladnout a odklepeme z pečícího papíru. Pomeranč nakrájíme na tenká kolečka, dáme do mísy přisypeme cukr, vmícháme vodu a necháme přes noc v chladu (lednice). Přendáme do rendlíku a za neustálého míchání vaříme asi hodinu. Před koncem přidáme likér a vychladíme. Marmeládu promícháme vidličkou a kousky rozmačkáme. Vychladlou marmeládou spojujeme makronky.